NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2008. december 8.

Meghaladta az 1,5 milliót a vezetékes szélessávon internetezők száma - 2008 december

2008. október végére 1,5 millió fölé emelkedett Magyarországon a vezetékes szélessávú előfizetések száma, miközben folytatódott a vezetékestelefon-vonalak számának lassú csökkenése, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

Az NHH gyorsjelentése az egykori monopolszolgáltatók, a vezető alternatívszolgáltatók, és a négy legnagyobb kábeltelevíziós társaság önkéntes adatközlésére épül.

A hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma októberben 0,4 százalékkal 789 ezerre nőtt, míg a gyorsjelentésben szereplő négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, DIGI) szélessávú internet-előfizetőinek száma 2,6 százalékkal 517 ezerre emelkedett.

A gyorsjelentésben szereplő négy kábelszolgáltató részesedése a teljes kábelmodemes piacon mintegy 70 százalékos, így a szélessávú internetszolgáltatásra kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma országosan 718 ezerre emelkedett október végére. Az ADSL- és kábelmodemes előfizetések száma a hónap végén 1,507 millió volt Magyarországon, az egy évvel korábbi 1,269 millió és a 2007 végi 1,327 millió után.

Októberben a bekapcsolt vezetékestelefon-vonalak száma 21 ezerrel 3 millió 124 ezerre csökkent, így a 100 lakosra jutó hangátviteli csatornák száma a szeptember végi július végi 31,34-ről 31,13-ra csökkent, a háztartások telefonellátottsága pedig 62,37 százalékról 61,92 százalékra esett.

Forrás: NHH