NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. február 6.

Allegroup - Laptopra és kiadó lakásra keresünk az apróhirdetések között, 2013. január

Az Apród.hu felhasználói leginkább kiadó lakás és laptop után érdeklődnek, és bár a babakocsik iránti kereslet csökkent, a Simson motorok népszerűsége töretlen. 

A tavalyi év végére csaknem 33 millió egyedi keresést futtattak az Apród.hu felhasználói az online apróhirdetési portálon; 16-szor többet, mint az oldal indulásának évében, azaz 2011-ben. A legtöbben mindkét évben kiadó lakást kerestek a site segítségével, 2012-ben közel 225 ezer keresés irányult erre a területre.

A második legkeresettebb kifejezés tavaly és tavalyelőtt is a laptop volt, 2012-ben 112 ezernél is többen gépelték be a szót az oldal keresőjébe. Érdekesség viszont, hogy amíg 2011-ben a babakocsi az ötödik leggyakrabban keresett kifejezés volt a portálon, 2012-ben már csak a kilencedik. Tartják magukat azonban a Simson motorok: mindkét évben a hatodik leggyakrabban keresett szó a motormárka neve volt.

Rendhagyó dolgok után is érdeklődtek a felhasználók 2012-ben: varrógépet és galambot is több tízezerszer kerestek, mindkettőt Tolna megyében gépelték be legtöbbször. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az MTZ traktort keresték a legtöbben, Hajdú-Biharban pedig tűzifa iránt érdeklődtek a leginkább: 65 ezren írták be tavaly ezt a kifejezést a keresőbe.

A majdnem 33 milliónyi egyedi keresés csaknem kilencszer annyi oldallátogatást jelent, mint egy évvel korábban. Míg 2011-ben valamivel több, mint 11 millióan keresték fel az apróhirdetési oldalt, addig tavaly év végére már 90 millió látogatással számolt a portált üzemeltető allegroup.hu, és nemcsak Magyarországról. "Érdekes, hogy a több mint 90 millió oldalletöltésből nemcsak határainkon belülről érkeznek látogatók az oldalra: Nagy-Britanniából 2011-ben is 19 ezren keresték fel az Apród.hu-t, tavaly azonban már tízszer ennyien: közel 198 ezer látogató érkezett hozzánk onnan" - mondta Dobra Péter, az Apród.hu oldalt is működtető Allegroup.hu Kft. apróhirdetési üzletágának vezetője.

Határainkon belülről Budapest vezet, 32,3 millió alkalommal a fővárosból látogatták az oldalt. 2012-ben a második legtöbb látogató Pest megyéből érkezett, míg egy évvel előtte Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakói használták a budapestiek mellett legtöbbet az Apród.hu-t. A hajdú-bihariak mindkét évben harmadikként szerepeltek az apróhirdetési oldalt leggyakrabban használók listáján, azonban míg 2011-beh 567 ezren, a tavalyi évben már 4,8 milliónál is többen kattintottak csak az észak-alföldi megyéből az apróhirdetési portálra.

A keresések jelentős hányada 2012 végére már mobilon zajlott: amíg 2011 végéig valamivel több mint 170 ezer oldallátogatás érkezett hordozható eszközről, egy évvel később ennek több mint 25-szöröse: 4,4 millió böngészés futott telefonon, vagy tableten az oldal hirdetései között. A mobil eszközök használatában e téren is a budapestiek járnak élen: 2011-ben több mint 95 ezren, tavaly már 2,7 milliónál is többen látogatták az oldalt telefonról vagy tabletről. 2011-ben a fővárosiak után a legtöbben ilyen módon Pécs lakosai kerestek az apróhirdetések között, 2012-ben azonban már a debreceniek kattintottak hordozható eszközükről az Apród.hu mobilos oldalára a főváros lakói után a legtöbbször.

Forrás: Allegroup (sajtóközlemény)