NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. április 25.

Airbnb - Itthon is egyre népszerűbb a közösségi fogyasztás, 2013. április


Dinamikus növekedést könyvelhet el Magyarországon a világ vezető szállásközvetítő közösségi fogyasztói oldala, az Airbnb. 

A vállalat globális, online platformja megváltoztatja az utazási szokásokat: különleges szálláshelyeket kínál, emellett segítségével házigazdái pluszbevételhez is juthatnak.

Az Airbnb online közösségi szolgáltatásán keresztül a világ minden táján privát szálláshelyek széles választékát kínálja a felhasználóknak. A dinamikusan fejlődő oldalon 2008-as indulása óta több mint 4 millióan foglaltak szállást, csak a tavalyi évben 3 millióan. Az Airbnb nemcsak világszerte, hanem Magyarországon is egyre népszerűbb.

Az oldalon keresztül Magyarországra utazó vendégek száma 2011 és 2012 között 458 százalékkal növekedett, tavaly szilveszterkor pedig több mint 1000 Airbnb turista tartózkodott Budapesten. A hazai közönség is szívesen használja az új utazási formát: a tavalyi évben a Magyarországról az Airbnb-vel külföldre utazók tábora 419 százalékkal bővült.

"Az Airbnb olyan módon hozza össze a világ különböző tájain élő embereket, ahogyan korábban még senki" - mondta Lena Sönnichsen, az Airbnb Kelet-Európáért felelős PR vezetője a cég budapesti sajtóbeszélgetésén. "Óriási lehetőséget látunk az egyre növekvő magyar közösségben. Célunk, hogy országszerte a lehető legtöbb felhasználó számára tegyük elérhetővé az Airbnb nyújtotta élményt és a közösségi fogyasztás kultúráját. A jelenlegi nehéz gazdasági környezetben kihasználatlan tereik kiadásával felhasználóink extra bevételhez juthatnak, miközben hasonló gondolkodású emberekkel ismerkedhetnek meg."

Az Airbnb különleges, biztonságos technológiát nyújt, amely összehozza az utazókat és vendéglátóikat. Az egyedi szálláshelyek pedig tovább növelhetik Magyarország turisztikai vonzerejét. Legyen az teljes lakás vagy akár kisebb, kiadó szoba, az Airbnb vendégek a helyiekkel együtt fedezhetik fel az országot, miközben egy közösség tagjaivá válnak. A kiadott ingatlanok biztonságát az oldal több mint negyven biztonsági funkciója garantálja, de az Airbnb a szállásfoglalást és az élvezetes nyaralást is számos hasznos tippel segíti. A házigazdák emellett maguk dönthetnek arról, ki foglalhatja le lakásukat, és lehetőségük van arra is, hogy csak a pozitív ajánlásokkal bíró vendégeket fogadják.

Forrás: Airbnb