NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. április 23.

E&Y - Nagy ugrás előtt a digitális média: duplájára nőhet a szektor piaci részesedése, 2013. április


Nagy ugrás előtt áll a digitális média: duplájára nőhet piaci részesedése a szektorban a következő három évben az iparág vezető döntéshozói szerint. 

"Az Ernst & Young felméréséből egyértelműen kiderül, hogy az iparág vezetői szerint a digitális médiában rendkívül komoly növekedési potenciál rejlik, mind a bevételek, mind a profit tekintetében. Különösen izgalmas üzleti lehetőséget kínálnak a digitális ökoszisztémák, az olyan rendszerek, amelyekben teljesen integrálódnak a szolgáltatások és az eszközök. Minél többet használják ezeket a fogyasztók, a szolgáltatók annál több releváns információhoz jutnak szokásaikról, így minden korábbinál hatékonyabb marketing és reklámkampányokat indíthatnak, valamint személyre szabott szolgáltatásokat kínálhatnak" - mondta Havas István, az Ernst & Young vezérigazgatója.

A válaszadók kétharmada szerint a digitális média tíz százalékkal növelheti bevételeiket a következő három évben. Mintegy felük pedig úgy nyilatkozott, hogy profitjuk is átlagosan tíz százalékkal növekszik majd ennek köszönhetően. 2015-re a digitális média adhatja majd a szektor bevételeinek több mint 20 százalékát - derül ki az Ernst & Young legfrissebb felméréséből.

A táblagépek jelentik a növekedés motorját

A világ vezető szórakoztatóipari és médiavállalatainak döntéshozói szerint a táblagépek lesznek a legnagyobb hatással az ágazatra a következő három évben. A listában ezt az okostelefonok és a felhő alapú szolgáltatások követik. A válaszadók mindegyike egyetértett abban, hogy a mobileszközöknek van a legnagyobb szerepe a tartalomfogyasztás ösztönzésében - mutat rá az Ernst & Young felmérése.

A nyomott árak jelentik a legnagyobb kihívást

A megkérdezettek többsége szerint jelenleg a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a médiacégek rábírják a fogyasztókat a méltányos árak megfizetésére. Második helyen a szellemi tulajdon menedzsmentje, a harmadikon a beszállítói lánc optimalizálása szerepel - derül ki a felmérésből.

Forrás: Ernst and Young