NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. április 2.

KSH - Mobiltelefon-szerződések száma 10 százalékkal csökkent, 2013. március


A mobiltelefon-előfizetések száma a 2012 végén 11,6 millió volt, az állomány egy év alatt 111 ezerrel csökkent. Ezen belül a havidíjas előfizetések száma – az előző negyedévekhez hasonlóan – folyamatosan emelkedik, 2011 IV. negyedéve óta meghaladja a feltöltőkártyás előfizetések számát.

A változás hátterében az áll, hogy a szolgáltatók egyre inkább arra ösztönzik az ügyfeleket, váltsanak havidíjas előfizetésre, a készülékcserék alkalmával pedig nem szükséges új SIM-kártyát venniük, mint korábban, feltöltőkártyás vevőként. Az időszak utolsó napján száz lakosra 117 mobiltelefon-előfizetés jutott, négyszer annyi, mint vezetékes.

2012 utolsó negyedévében a mobiltelefonálással töltött összes percidő 2%-kal emelkedett, miközben 12%-kal kevesebb hívást kezdeményeztek 2011 IV. negyedévéhez viszonyítva. A tárgyidőszak alatt egy előfizetésre átlagosan 387 percnyi beszélgetés jutott. A hívások átlagos hossza megegyezik, a IV. negyedévben és éves szinten is 2,2 perc volt.

Az okostelefonok és a mobilinternet terjedését jelzi, hogy az adatforgalom három év alatt több mint a duplájára nőtt, az elmúlt egy év alatt pedig több mint kétötödével bővült.

Az immár 20 éve létező SMS népszerűségét jelzi, hogy száma éves szinten meghaladta az 1,9 milliárdot. Az MMS-ek száma 2012-ben megközelítette a 22 milliót, amely csekély 0,5%-os növekedést jelentett az előző évhez képest.
Forrás: KSH