NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. április 3.

KSH - A vezetékes telefonok penetrációja 29 százalék, 2013. március


A kábeltelevízió-szolgáltatók egyre nagyobb sikerrel kínálnak vezetékes vonalat és hívásszolgáltatást. A vezetékes fővonalak száma – előzetes adatok szerint – a negyedév végén 2,9 millió volt, ami 22 ezerrel több az egy évvel korábbinál. Ennek már közel kétötöde VoIP-hangcsatorna (kábeltelevíziós, illetve szélessávon megvalósuló, helyhez kötött telefonszolgáltatás), 13%-a ISDN. A tárgyidőszak végén a száz lakosra jutó vezetékes fővonalak száma 29 darab volt.

Ugyan a negyedév folyamán a vezetékes vonalak száma emelkedett, az indított hívások száma 11%-kal, időtartama 5%-kal csökkent 2011 IV. negyedévéhez képest. A tárgyidőszakban a hívások átlagosan 3,8 percig tartottak. A beszélgetések összesített idejének negyede VoIP-alapú volt.

Az árak mérséklődése, a gyakran jelentős ingyenes idősávot és díjmentes hálózaton belüli beszélgetést is tartalmazó csomagok terjedése következtében az előfizetők kevesebbszer, de hosszabb ideig beszélgettek vezetékes telefonról, mint mobiltelefonról. Az összes telefonbeszélgetésre fordított idő több mint háromnegyedét tették ki a mobiltelefonról indított hívások.
Forrás: KSH