NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. április 8.

Linkedin Képzés - 300 ezer magyar tag a Linkedinen, 2013. március


A Linkedin szakmai közösség, ahol különböző módokon tudunk megjelenni, kommunikálni, beszélgetni. 

A Személyes Profilunkon, a Céges Oldalunkon, a Csoportokban és a Hirdetési felületeken is el tudjuk juttatni üzenetünket, tartalmunkat kapcsolati hálónkhoz, követőinkhez. Bár ez a négy felület külön-külön életet él a Linkedinen, mégis egységet alkot.

A Linkedint 2002-ben alapították az Egyesült Államokban, majd 2003-ban indították el. 2011. május 19-én vezették be a New York-i tőzsdére LNKD rövidítés alatt. A Yahoo! Finance adatai alapján 2013. február 25-én a Linkedin 156,26 dolláron zárt, mellyel az egyedüli közösségi médium, ami tartósan pozitív eredményt tud felmutatni. A Linkedin 2013. január 9-én érte el a kétszázmilliomodik tagját, a világ több mint 200 országában.

A Linkedin három fő bevételi forrása a munkaerő áramlás segítéséből, a hirdetési díjakból és a tagsági díjakból származik. Ugyanakkor a Linkedin tagság ingyenes, csatlakozni a Linkedin.com címen lehet.

A Linkedin hazai tagsága 2011 őszén 150 ezer, 2013. elején 283 500 volt, mára (2013. február 27.) eléri a 300 ezret, azaz a tagság növekedésének üteme továbbra is igen erőteljes. A Linkedinen jelenlévő 2 millió 850 ezer cég közül 2855 van Magyarországon. A Linkedin 1,5 millió csoportja közül majd 800 magyar.

Magyarország legnagyobb Linkedin csoportja a Hungary Business Society, amely a mai napon zártkörű rendezvényén ünnepli meg a háromszázezredik magyarországi Linkedin tagot, akit reményei szerint rövidesen a tagjai között tudhat.


Forrás: Linkedin Képzés(sajtóközlemény)