NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. május 16.

Strategopolis - Mobilinternetezni szokott 25 százalék, 2013. május


Bár a megkérdezettek majdnem egynegyede (24,7%) használ mobilinternetet, a magyar lakosság jelentős része (74,9%) még nem használ ilyen szolgáltatást.

A legnagyobb arányban a tanulók körében találhatunk mobilinternetezőket (65,8%), továbbá a gazdaságilag aktívak több mint 30 százaléka (teljes munkaidős: 30,1%; részmunkaidős: 38,6%), a háztartásbeliek 28 százaléka használ mobilinternetet. Legkisebb arányban a munkanélküliek és a nyugdíjasok használnak mobilinternetet, a munkanélküliek között 81,4 százalék, a nyugdíjasok között pedig 91,5 százalék azok aránya, akik nem használnak mobilinternetet.

Iskolai végzettség szerint látható, hogy a végzettség fokával együtt nő a mobilinternetet használók aránya. A maximum 8 általánost végzetteknek csak 7,6 százaléka, a diplomával rendelkezőknek pedig több mint harmada (34,9%) mobilinternetezik.

Nem szerint a mobilinternet–használatot illetően a férfiak szerepelnek nagyobb arányban. A férfiak 31,1 százaléka, a nők 21,2 százaléka használ mobilinternetet.

Budapesten kétszer akkora arányban (40,6%) találhatóak mobilinternetet használók, mint a vidéki városokban (21,7%) vagy községben (21%) élők körében.

A korcsoportok közötti különbségek a mobilinternetezéssel kapcsolatban is jelentősek, a legfiatalabb korosztályban a legmagasabb a mobilinternetet használók aránya (63,7%), ez pedig folyamatosan csökken a kor növekedésével, a 60 év felettieknek csak 7,8 százaléka mobilinternetezik.

Földrajzi alapon elsősorban Közép-Magyarország lakosai között találhatunk olyanokat, akik mobilinterneteznek (35,1%), továbbá a Dél-Dunántúlon (31,6%) és a Dél-Alföldön (28,1%) élők aránya kiemelkedő a többi régióhoz képest. Észak-Alföld az a régió, ahol a legnagyobb arányban (88%) válaszolták a megkérdezettek, hogy nem használnak mobilinternetet.

Szignifikáns kapcsolat figyelhető meg a mobilinternet-használat és az internetezés gyakorisága között: minél gyakrabban internetezik valaki, annál valószínűbb, hogy használ mobilinternetet. A naponta több mint három órát internetezők közel fele (48,4%) használ mobilinternetet, míg akik maximum egyszer interneteznek egy héten, azoknak csak 8,3 százaléka.


Forrás: Strategopolis