NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. június 17.

Ipsos - A táblagépesek 10 százaléka elsődleges eszközként használja gépét, 2013. június

Az Ipsos nemzetközi online felmérése szerint a táblagép-használók ötöde (19%) elsődleges eszközként használja ezt az új típusú számítógépet.

A 35 év alattiak esetén ez az arány magasabb: 23% (vagyis majdnem minden negyedik válaszadó). A magyar tablettulajdonosoknak mindössze 10%-a állította magáról ugyanezt, a 35 év alattiak azonban már állják a nemzetközi versenyt (20%).

Egyre inkább teret nyernek a tabletek azok táborában, akiknél elsődleges, hogy a digitális technológiát folyamatosan a kezük ügyében tudják, s akiknek nincs feltétlenül szükségük az asztali számítógépek és laptopok nyújtotta teljes eszköztárra.

A marketingesek sok fejfájást megspórolhatnak maguknak és a táblagép-használóknak is, ha biztosítják, hogy a site-ok ugyanolyan könnyen elérhetőek legyenek ezen a platformon, mint a hagyományos számítógépen.

Forrás: Ipsos