NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. június 12.

KSH - A mobiladat-forgalom 20 százalékkal növekedett, 2013. június

A mobiltelefon-előfizetések száma a 2013. I. negyedév végén 11,6 millió volt, az állomány egy év alatt 52 ezerrel (0,4%) csökkent. Ezen belül a havidíjas előfizetések száma – az előző negyedévekhez hasonlóan – emelkedett, a feltöltőkártyás előfizetések aránya egy év alatt közel 2 százalékponttal csökkent.

A változás hátterében az áll, hogy a szolgáltatók többféle – az ügyfelek számára kedvező – havidíjas előfizetést kínálnak, a készülékcserék alkalmával pedig nem szükséges új SIM-kártyát venniük, mint korábban, feltöltőkártyás vevőként. 2013. I. negyedév utolsó napján száz lakosra 117 mobiltelefon-előfizetés jutott, négyszer annyi, mint vezetékes.

A mobiltelefonálással töltött összes percidő 1,5%-kal, a kezdeményezetthívások száma 0,5%-kal csökkent 2012 I. negyedévéhez viszonyítva. A tárgyidőszak alatt egy előfizetésre átlagosan 383 percnyi beszélgetés jutott, ami naponta 4,3 perc telefonálást jelentett. Az okostelefonok és a mobilinternet terjedését jelzi, hogy az adatforgalom egy év alatt megközelítőleg ötödével bővült, míg az SMS-ek és MMS-ek száma több mint 3%-kal csökkent.
Forrás: KSH