NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. június 13.

KSH - A vezetékes telefonhívások száma 8 százalékkal csökkent, 2013. június

A vezetékes fővonalak száma – előzetes adatok szerint – 2013. I. negyedév végén 2,9 millió volt, ami 8 ezerrel több az egy évvel korábbinál. Ennek már majdnem 40%-a VoIP-hangcsatorna (kábeltelevíziós, illetve szélessávon megvalósuló helyhez kötött telefonszolgáltatás), 13%-a ISDN. A tárgyidőszak végén a száz lakosra jutó vezetékes fővonalak száma 29 darab volt.

Ugyan a vezetékes vonalak száma emelkedett, az indított hívások száma 8%-kal csökkent, időtartama stagnált 2012 I. negyedévéhez képest. A beszélgetések összesített idejének több mint negyede VoIP-alapú volt.

A gyakran jelentős ingyenes idősávot és díjmentes hálózaton belüli beszélgetést is tartalmazó csomagok terjedése következtében az előfizetők kevesebbszer, de hosszabb ideig beszélgettek vezetékes telefonról (4 perc), mint mobiltelefonról (2,3 perc). Az összes telefonbeszélgetésre fordított idő több mint háromnegyedét tették ki a mobiltelefonról indított hívások.Forrás: KSH