NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. július 8.

Szinapszis - Az orvosok 46 százaléka használ okostelefont, 2013. június

A Szinapszis Kft. egy frissen végzett felmérése szerint az orvosok több mint 60%-a rendelkezik valamilyen okoseszközzel, többségük okostelefonnal.

Az online módszerrel készített felmérésben résztvevő orvosok 11%-ának csak tablet-je, 31%-ának okostelefonja van, míg 15%-uk mindkét eszközzel rendelkezik. Az okoseszközök előfordulása nagyon vegyes képet mutat orvosi szakok alapján, a két végletet ebből a szempontból a belgyógyászok és a kardiológusok jelentik. Ez előbbi csoportban a legalacsonyabb, míg az utóbbiak esetében a legmagasabb a „kütyü” tulajdonosok aránya.

Egyéb demográfiai ismérveket figyelembe véve a férfiaknál valamivel gyakoribb (62%) ezen innovatív készülékek előfordulása, mint a nők esetében (53%). Életkor alapján a tablet elterjedése hasonló minden korcsoportban, míg az okostelefonok használata az idősebbek körében lényegesen alacsonyabb (34%), szemben a fiatalabbakkal (81’ után végzettek), akik közel 50%-a lelkes alkalmazója az eszköznek.

További érdekesség, hogy az okoseszközökök népszerűbbek (63%) azon orvosok körében, akik az állami ellátás mellett magánrendelésen is dolgoznak, szemben azokkal, akik ez utóbbi rendelési helyen nem kezelnek betegeket (53%).

Az eszköztulajdonosok felének már van kifejezetten orvos-szakmai alkalmazás letöltve készülékére, és átlagosan 2 ilyen app-pal rendelkeznek a doktorok. (Legtöbb ilyen letöltése a kardiológusoknak és a háziorvosoknak van.)

A felmérésben részt vevő orvosok 70%-a a látogatások alkalmával is találkozik tablet-tel, a vizsgált szakok közül egyedül a belgyógyászok és a gasztroenterológusok maradnak el ettől az átlagtól.

A tablet-es látogatás hagyományos megoldáshoz viszonyított szakmai szükségességét egy ötös skálán 2,71-re, hasznosságát pedig 3,06-ra értékelték a válaszadók, és a szempontok értéke magasabb azok körében, akiket egyébként is látogatnak ilyen eszközzel. Szakok szerint valamelyest jobb ezen új látogatási forma megítélése a szakorvosok körében.


Forrás: Szinapszis