NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. szeptember 6.

KSH - A kisvállalkozások jelentős lemaradásban vannak az internet-használatban, 2013. augusztus

Az informatikai megoldások megjelenése a vállalati folyamatokban költségcsökkentő hatású és a napi ügyletek automatizált intézése révén időt spórol meg a vállalkozásnak. Mind vállalati erőforrás-tervező (ERP) rendszerek, mind ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) rendszerek alkalmazása növekedett az elmúlt években. 

Az ügyfélkapcsolat-kezelő rendszereket elsősorban a nagyobb, 250 fő feletti vállalkozások veszik igénybe, legnagyobb arányban az információ, kommunikáció; a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás, valamint a pénzügyi, biztosítási tevékenység nemzetgazdasági ágba tartozó vállalkozások. A 250 fő feletti vállalkozások több mint fele használt vállalati erőforrás-tervező (ERP) rendszereket, legnagyobb arányban a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás; az információ kommunikáció, illetve a feldolgozóipar vállalkozásai.

A vállalkozáson belüli folyamatok átláthatóságát segítő automatizált információcserét a 250 fő feletti vállalkozások közel kétharmada vett igénybe. A vállalkozáson belüli automatikus adatcserét igénybe vevő vállalkozások legnagyobb arányban Budapesten és Pest megyében találhatóak, a megyék lemaradása nem jelentős.


Forrás: KSH