NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. szeptember 5.

KSH - A vállalkozások 62 százalékának van honlapja, 2013. augusztus

Az üzleti célú internethasználat fejlettségi szintjét is jelzi a honlappal rendelkező vállalkozások aránya, illetve a honlapokon elérhető szolgáltatások sokfélesége. 2012-ben a vállalkozások 62, az internetkapcsolattal rendelkezők 70%-ának – 3 százalékponttal magasabb arányban, mint egy évvel korábban – volt saját honlapja. 

Az előző évhez hasonlóan a honlapon igénybe vehető szolgáltatások első helyén a termék- és szolgáltatásinformációk megszerzésének lehetősége állt, amit a vállalkozások 86%-ának honlapja nyújtott. Az elektronikus kereskedelem hazai terjedéséhez elengedhetetlen online megrendelésre a vállalkozások több mint negyede adott lehetőséget.

A termék- és szolgáltatásinformációk elérésére, valamint az online megrendelésre egyaránt a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ágba tartozó, internetre előfizető vállalkozások nyújtanak legnagyobb arányban lehetőséget.

Területi eloszlás szempontjából a honlappal rendelkező vállalkozások aránya Közép-Dunántúlon növekedett a legnagyobb mértékben az elmúlt egy évben, több mint 6 százalékponttal.


Forrás: KSH