NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. szeptember 20.

PayPal - Az online vásárlók 47 százalékának van okostelefonja, 2013. szeptember

A magyar internetezők 53 százaléka vásárolt online az elmúlt 12 hónapban, és 47 százalékuk rendelkezik okostelefonnal - mutatta ki a PayPal megbízásából készített kutatás.

A PayPal megbízásából az Ipsos által készített, 800 18 éven felüli magyar fogyasztó megkérdezésén alapuló online kutatásból kiderül, hogy 47 százalékuk rendelkezik okostelefonnal, 9 százalékuk pedig táblagéppel. Az internetet egyre nagyobb arányban használják online vásárlásra, csak az e-mailezés, a közösségi hálózatok használata és a hírek olvasása előzi meg a világhálón bonyolított vásárlást.

Az internetet használó magyarok 53 százaléka vásárolt már online az elmúlt 12 hónapban, elsősorban számítógépes játékokat és szoftvereket, zenét, számítógép-alkatrészeket, könyvet vagy rendezvénybelépőt. A költések arányait figyelembe véve azonban már az utazás vezet, ezt követi a számítógéppel kapcsolatos vásárlás, majd a ruházat. A válaszadók leginkább azért kedvelik az online vásárlást, mert olcsóbb (20%), kényelmesebb (18%), és mert speciális igényeket is kielégít (11%).

A megkérdezettek 8 százaléka használja okostelefonját online vásárlásra. A válaszadók több mint fele inkább a számítógépéről bonyolítja a pénzügyi tranzakcióit, de 47 százalékuk úgy véli, a mobiltelefonjának kijelzője nem elég nagy a kényelmes vásárláshoz. A belföldről megrendelt termékek és szolgáltatások esetében az utánvét a legnépszerűbb fizetési forma - a vásárlók 70 százaléka ezt preferálja -, ezt követi a bankkártyával történő fizetés és az átutalás. Azok körében, akik külföldi weboldalakról vásárolnak, a PayPal a legkedveltebb fizetési mód - 51 százalék használja legszívesebben - megelőzve a kártyás fizetést és az utánvétet.

Forrás: PayPal