NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. szeptember 2.

Szinapszis - Okostelefonnal rendelkező orvosok aránya 39 százalék, 2013. augusztus

A magyar orvosok körében jelentősen nőtt az okostelefonnal és tablet-tel rendelkezők aránya.

A Közép-Kelet Európai régiót vizsgáló felmérésből kiderül: a tavalyi évhez viszonyítva nem változott az asztali számítógéppel illetve laptop-pal rendelkező doktorok aránya, ez előbbivel 89, notebook-kal 85%-uk rendelkezik.

A fentiekkel ellentétben ugyanakkor jelentős változás figyelhető meg az okoseszközök piacán. Az okostelefonnal rendelkező orvosok aránya a tavalyi évhez viszonyítva 10%-kal bővült, jelenleg 39%-os értéket mutat. Különösen a háziorvosok esetében figyelhető meg elmozdulás, ahol 14%-os a növekedés (a szakorvosok esetében +6% a változás).

2012-höz viszonyítva az iPad-del rendelkezők arányát illetően 4%-kal mérhetünk magasabb értéket (16%), míg a Galaxy-val vagy egyéb okos táblagéppel rendelkezők köre megduplázódott (15%). Orvoscsoportok tekintetében kiegyenlített az eszközök előfordulása mindkét típus esetében.

Az elektronikus könyvolvasó eszközzel rendelkezők aránya nem változott az elmúlt egy év alatt (7%).


Forrás: Szinapszis