NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. november 13.

Deloitte - A Játéknet.hu a leggyorsabban növekvő magyar technológiai vállalat a Deloitte idei Fast 50 listáján, 2013. október

A Deloitte idén 14. alkalommal hirdette meg Fast 50 versenyét, amely évente rangsorolja Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát. A listán idén a régió nyolc országa szerepel, Magyarországot a tavalyi évhez hasonlóan nyolc cég képviseli a rangsorban. A top 10-be egyetlen magyar vállalkozás, az e-kereskedelemmel foglalkozó Játéknet.hu Kft. tudott bekerülni, a Rising Stars kategóriában pedig a szoftverfejlesztő prezi.com Kft. szerepel.

Az elmúlt öt év alatt elért 5729%-os árbevétel-növekedéssel egy román internetes repülőjegy-értékesítő cég, a Vola.ro került a 2013-as Közép-európai Deloitte Technology Fast 50 ranglista élére, csakúgy, mint az előző két évben is. A gyorsan növekvő vállalatok közé tartozik továbbá a rendszermegoldásokkal foglalkozó szerb Bitgear Wireless Design Services d.o.o., amely az elmúlt öt év során 1872%-os növekedést mutatott. Ezzel idén a második helyen végzett a vállalat, mely 2011-ben a Rising Star kategóriában tűnt fel. A harmadik hely a lengyel Softhis Sp. z o.o. szoftverfejlesztő cégé lett, amely a 2012-es 29. helyről ugrott előre az elmúlt öt évben elért 1573%-os növekedéssel.

Az idei Rising Stars kategória élére a három év alatt elért 2884%-os növekedéssel a román szoftverfejlesztő cég, az INSOFT Development & Consulting SRL került.  Ebben a kategóriában Magyarországot az internetes prezentációkészítő szoftvert kifejlesztő prezi.com Kft. képviseli. A Big 5 kategóriában egy lengyel cég, a GOCLEVER Sp. z o.o. ért el első helyezést, miután 2012-ben több mint 25 millió eurós árbevételt realizált, és a Fast 50 főversenyben is megőrizte a 11. helyet. A cseh internetes parfümkereskedés, az Internet Shop s.r.o. a kategória második helyére csúszott vissza.

A magyar cégek továbbra is sikeresek a régiós versenyben

Az idei rangsorban nyolc ország, Horvátország, Csehország, Magyarország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia vállalatai szerepelnek, köztük 22 olyan vállalkozás, amely elsőként 2013-ban került a helyezettek közé. A ranglistán Lengyelország szerepel a legtöbb (22) céggel, ezt követi Magyarország (8 cég), majd Románia (6 cég) és Csehország (5 cég).

Verbó Zoltán, a Deloitte Technology Fast 50 programjának vezetője elmondta: „Az idei ranglista vállalatainak tevékenysége a régió üzleti közösségének rugalmasságáról, kreativitásáról és találékonyságáról tanúskodik. Ez nagyon fontos tényező, hiszen Közép-Európa országai még a folyamatos felépülés szakaszában vannak az elmúlt öt évben a világgazdaságra jellemző széleskörű visszaesést követően. Magyarország számára különösen jó hír, hogy a hazai tulajdonú technológiai vállalkozások továbbra is jól szerepelnek a régiós versenyben, köszönhetően a magyar szakértelemnek és a kiváló ötleteknek.”

A lista leggyorsabban növekvő 10 vállalata közé egyetlen magyar vállalkozás, az e-kereskedelemmel foglalkozó Játéknet.hu Kft. tudott bekerülni, de az ötvenes listán Magyarországot képviseli a Kilgray Fordítástechnológiai Kft., a Dolphio Consulting Kft., a Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt., a Kishonti Kft., az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft., a BalaBit IT Kft. és az E-bola Média Kft. is.

Bognár Ákos, a Játéknet.hu Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „Az e-kereskedelemmel foglalkozók számára kiemelkedően fontos a visszajelzés, hiszen rendszerint kevés fizikai kapcsolatunk van a vásárlóval, az "igazi világgal". Egy szakmai versenyen elért eredmény pedig a vállalkozás vezetőinek és tulajdonosainak mutatja meg, hogy valóban jó irányba halad a szekér. Közép-Európa 50 legjobban fejlődő technológiai vállalkozása közé kerülni nemcsak megtiszteltetés, hanem olyan szakmai elismerés is, amely újabb évekre ad motivációt cégünk minden munkatársának.”

Iparágak tekintetében a Szoftver (29 cég) és Internetes (13 cég) vállalkozások kerültek az élre. Őket követték a Telekommunikációs/Hálózatépítési cégek (5 cég), illetve három vállalat más szektorokból. 2012-hez hasonlóan, a tíz leggyorsabban növekvő vállalat közül öt az internetes cégek közül került ki. Átlagosan nézve a Fast 50 rangsorba került vállalatok 2013-ban 671%-os arányban növekedtek, ami azonban jelentős csökkenést mutat a tavalyi 1026%-hoz képest.

Forrás: Deloitte