NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. november 12.

NMHH - A digitális tévéelőfizetők aránya 67 százalék, 2013. október

2013. szeptemberben a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 66,8 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül szeptemberben 954 ezerről 965 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (jellemzően műholdas) szolgáltatást 925 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 118 ezer előfizetője volt a hónap végén.

A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 31,8 százalékról 32,1 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése nem változott, szeptemberben 34,7 százalékon állt. Az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya 33,2 százalékra csökkent.

A teljes becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,3 százalék, a második a Telekom, amelynek piaci részesedése 23,6 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 22,8 százalék volt.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 83 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma szeptemberben 1,965 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző hónaphoz képest 1,004 millióról 1,000 millióra csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 26,9 százalék, második helyen a Telekom van 21 százalékkal, ezt követi a DIGI 18,5 százalékkal, míg negyedik a sorban a több száz – a gyorsjelentésben nem szereplő – kisebb szolgáltató együttes részesedése 15,8 százalékkal.

A vezeték nélküli szolgáltatásokat a gyorsjelentés teljes körűen lefedi. Ezen a platformon a piacvezető DIGI részesedése 32,2 százalék, majd a Telekom következik 29,2 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése pedig 25,1 százalék. A MinDig TV Extra részesedése 11,3 százalék a Hello Digital szolgáltatás 2,2 százalékon áll szeptember végén.

Forrás: NMHH