NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. november 29.

nrc - Társkereső portálra regisztrált már az internetezők 35 százaléka, 2013. november

A hazai 18‒75 éves internetezők valamivel több mint harmada, 35%-a regisztrált már valamilyen internetes társkereső site-ra. A nők körében a valaha regisztráltak aránya valamivel alacsonyabb (31%), mint a férfiaknál (39%). 

A nők sokkal szkeptikusabbak és kiábrándultabbak az ismerkedés ezen formájával kapcsolatban: az ilyen módon valaha már ismerkedő nők 70%-ának van valamilyen rossz tapasztalata az online társkereséssel kapcsolatban (ez a férfiak esetén „csupán” 55%), 45%-uk pedig nem hisz abban, hogy ilyen módon meg lehet találni az igazit (a férfiak körében ez az arány is alacsonyabb: 33%).

Az eredmények az NRC 1000 fős, reprezentatív, a 18‒75 éves hazai internetezők körében készült kutatásából származnak, az adatfelvétel 2013 szeptemberében zajlott.

Forrás: nrc