NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. november 21.

Szinapszis - Az orvosok 64 százaléka hasznosnak tartja a táblagépek használatát orvoslátogatáskor, 2013. október

A Szinapszis Kft. legfrissebb MedNetTrack kutatása szerint régiós összehasonlításban is elmondható: a magyar orvosok körében kedvező az okoseszközzel kísért látogatási forma megítélése.

Átlagosan a közép-kelet-európai országok (CEE) orvosainak 60 százalékát látogatják tablet-tel a gyógyszercégek, és a látogatottak többsége pozitívan vélekedik, 13 százalék nagyon, 30 százalék inkább hasznosnak tartja ezt a kapcsolattartási módot. Régiós összehasonlításban Magyarország a legaktívabb országnak számít, hiszen átlagosan a doktorok 85 százaléka találkozik kisebb-nagyobb gyakorisággal ilyen eszközzel a visit során, és ez az érték a legmagasabb más országokban mért eredményekhez viszonyítva! Hasonló aktivitás Lengyelországban és Romániában észlelhető, míg Szerbiában ritkán fordul meg az orvos rendelőjében tablet-et használó képviselő, mint ahogyan ez Horvátországban sem nagyon jellemző.

A kutatás rámutat: nem vonható le általános következtetés a háziorvosok és szakorvosok országokon belüli véleményét illetően sem, hiszen egyes országokban (pl. Magyarország) döntően hasonló, míg más országokban (pl. Románia) jelentős különbségek tapasztalhatók e kapcsolattartási forma megítélését illetően.

Magyarországon egyelőre valóban nóvumnak számít ez a kommunikációs forma, az orvosok 19 százaléka kifejezetten, 45 százaléka pedig nagyon hasznosnak tartja az eszközzel kísért találkozást.


Forrás: Szinapszis