NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. december 2.

Ipsos - A netezők 53 százaléka figyeli az időjárást és 45 százaléka a híreket Magyarországon, 2013. november

Nyolc kategória közül világviszonylatban 39%-nyian használnak időjárás-előrejelző és/vagy hírekről, aktualitásokról szóló applikációkat. A magyar netezők még ennél is aktívabbak: 53%-uk figyeli az időjárást és 45%-uk a híreket. 

A zeneletöltő (35%) és a pénzügyi megbízásokat közvetítő / teljesítő oldalak (32%) nemzetközi szinten hasonló népszerűségnek örvendnek. A magyar netezők szokásai is közel  ezt tükrözik.

Kevesebben használják a moziműsorokat feltérképező (23%) és a recepteket kínáló, főzéssel kapcsolatos (21%) applikációkat.

A számok tükrében a magyarok aktívabbnak mutatkoznak: 31%-uk használja a moziműsor-, 27%-uk pedig a gasztronómiai alkalmazásokat. A nemzetközi palettán sereghajtóként szerepelnek az orvosi-egészségügyi-életmóddal kapcsolatos (17%) és az utazással foglalkozó (16%) applikációk.

Forrás: Ipsos