NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. december 4.

Szinapszis - Az orvosok 90 százaléka az internetet szakmai információk keresésére használja, 2013. november

Habár a közép-kelet-európai átlaghoz viszonyítva a szakmai célú internetezéssel töltött idő általában véve alacsonyabb a magyar orvosok körében, ez a tevékenység - annak célját - tekintve sokkal szélesebb érdeklődési területet mutat.

A webes orvos-szakmai tájékozódás kapcsán orvosaink körében magasabb az egyes célokat említők aránya, mint a közép-kelet európai régióban mérhető átlagos értékek, és hazánk az alábbi területeken vezető pozíciót tölt be az érdeklődés tekintetében:
  • szakmai irányelvek, protokollok keresése
  • részvétel továbbképzések, kreditszerző tanfolyamok
  • szakmai fórumok olvasása
  • szakmai vonatkozású video tartalmak követése
  • gyógyszergyártókkal kapcsolattartás
  • tájékozódás pályázati lehetőségekkel kapcsolatban.
A fentiek alól egyedüli kivételt a „tudományos kutatás” jelent, amelynek említése alacsonyabb, mint a régióban mérhető átlag, sőt a 2012-es év magyarországi eredményeihez mérten is visszaesés figyelhető meg, hiszen egy éve a hazai orvosok 47%-a használta a netet ilyen céllal, míg idén már csak 38%-uk.

 Az itthoni trendeket elemezve egyébként elmondható, hogy a vizsgált szakmai területek esetében jellemzően nincs jelentős változás az idei és tavalyi év viszonylatban. Kivételt ez alól csak a „szakmai vonatkozású video tartalmak követése” és a „gyógyszer információk keresése” mutat, amelyek esetében 2013-ban 8-8%-os emelkedés figyelhető meg.


Forrás: Szinapszis