NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. január 8.

Ipsos - Ünnepek alkalmából online hangos üzenetet 46 százalék küld Magyarországon, 2013. december

Döntő többségben vannak azok, akik mobileszközökön üzeneteket és képeket küldenek ünnepekkor és más alkalmakkor is, amikor távol vannak szeretteiktől, ismerőseiktől.

Az Ipsos nemzetközi felmérése szerint négyből hárman (73%) írnak üzenetet ilyenkor barátaiknak, hozzátartozóiknak valamilyen mobileszköz segítségével. A magyarok (81%) a nemzetközi mezőnyben még aktívabbnak mutatkoznak ezen a téren.

Az ismerőseinkkel és családtagjainkkal való digitális kapcsolattartás egy másik formája a fényképek, fotók készítése: a megkérdezettek 65%-a használta már táblagépét vagy mobiltelefonját e célból képkészítésre. A magyar átlag is e körül mozog (67%).

Az online video chatszobák, mint a Skype és a FaceTime még nem örvendenek ekkora népszerűségnek: tízből négyen (42%) állították, hogy igénybe veszik ezeket a csatornákat szeretetteikkel folytatott kommunikációjuk során. A magyar netezők egy kissé jobban érdeklődnek a kapcsolattartás eme formája iránt (46%).

Ha nem lehetünk azokkal, akik fontosak nekünk, láthatólag felértékelődnek azok az eszközök, amelyek csökkentik a tőlük való távolságot.

Forrás: Ipsos