NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. január 6.

nrc - Online videókat legalább hetente egyszer az internetezők 60 százaléka néz, 2013. november

A felnőtt magyar internetezők 60 százaléka, mintegy 2,7 millió ember néz online videókat legalább heti rendszerességgel. Többségük kizárólag asztali számítógépet, laptopot használ erre a célra, okostelefonon még az ilyen eszközzel rendelkezőknek is csupán 38 százaléka videózik.

Legtöbben zenei videókat (89%), humoros, vicces felvételeket (68%) és különböző tévés tartalmakat: műsorokat, filmeket, sorozatokat, illetve ezekből részleteket (65%) néznek az interneten.

Bár annak, hogy valaki tévés tartalmakat néz az interneten, leggyakrabban az az oka, hogy az adott sorozatot, műsort nincs lehetősége megnézni a tévében, ötből ketten olyan esetekben is hajlamosak az online csatornát választani, amikor akár a tévékészüléket bekapcsolva is megnézhetnék a műsort.

Az online „tévézés” nagy előnye, hogy a néző bármikor leülhet megnézni a műsort, és ezt a saját tempójában (akár egyes részeket átugorva vagy épp megismételve) teheti – a legnagyobb vonzerő azonban mégis az, hogy a tévéműsorban megszokotthoz képest lényegesen kevesebb reklámmal találkozik.

A rendszeres videonézők közül természetesen szinte mindenki találkozott már valamilyen, video előtt futó reklámfilmmel, a videózók közel kétharmada ugyanakkor – ha teheti – átugorja a hirdetéseket. Vannak (főleg a videós hirdetést kevésbé elutasítóak között), akik azért tesznek így, mert már látták a reklámot vagy az első pár másodperc alapján nem találták azt érdekesnek, a többség azonban egész egyszerűen minél előbb látni szeretné a videót, ezért igyekszik elhárítani mindent, ami megakadályozhatja ebben.

Forrás: nrc