NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. május 23.

PayPal - Az online fizetések 10 százaléka okostelefonról történik, 2014. május

Az online kiskereskedelmi forgalom és a mobil eszközökön végrehajtott fizetések piacának (m-commerce) erőteljes növekedésére számít Magyarországon már az idén is a PayPal Ltd. - tájékoztatta a online pénzügyi szolgáltató cég közleményben az MTI-t.

A teljes magyar m-commerce piac 2012-ben 7,5 milliárd forintot tett ki, 2014-re azonban több mint 14 milliárd forintos volumen várható. Ez a PayPal Ltd. kutatása szerint 2015-re elérheti az évi 20 milliárd forintot is.

A közlemény idézi Boros Botondot, a PayPal Ltd. üzletfejlesztési menedzserét, aki elmondta: felmérésük szerint Magyarországon jelenleg már minden tizedik online fizetés okostelefonról történik, és minden harmincadik táblagépről.

Ezekkel az arányokkal Magyarország első helyen áll a régióban a mobilos fizetéseket tekintve. Lengyelországban például az online fizetések 8 százaléka történik okostelefonról és 3 százaléka táblagépről, Csehországban pedig 7 százalék, illetve 2 százalék az arány.

A közleményben kitérnek arra, hogy Magyarországon jelentős az élelmiszer-kereskedelemben az online vásárlók aránya, eléri a 26 százalékot. Ebből 12 százalék az okostelefonról és 14 százalék a táblagépről történő fizetések aránya. 

Forrás: MTI