NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. június 6.

Webshop-Experts - Online vásárlások átlagos értéke 22 ezer Ft, a növekedés egy év alatt 3.000 Ft, 2014. május

A magyarországi webáruházak 69 százaléka növelte forgalmát 2013-ban, közülük minden harmadiknak több mint 50 százalékkal nőtt az árbevétele, és csak 7 százalékuk számolt be a forgalom csökkenéséről - derül ki a Webshop-Experts Kft. felméréséből.

A webáruházak készítésével foglalkozó kft. az idén ötödik alkalommal készítette el felmérését, amelyben 586 webáruház vett részt.

A kutatást összegző közlemény szerint az interneten legjobban értékesíthető termékek listáján az első öt helyen a könyvek, a mobileszközök és kiegészítőik, a háztartási és vegyi áruk, a játékok, valamint a kozmetikai termékek állnak. 

Az idei felmérés alapján egy vásárlás alkalmával átlagosan 22 ezer forintot költ el egy vásárló, és ez az érték 3 ezer forinttal nőtt az egy évvel korábbi felméréshez képest. Száz látogatóból továbbra is átlagosan egy vásárol a webáruházakban. 

A legelterjedtebb fizetési mód Magyarországon továbbra is az utánvét, a webáruházak 86 százalékánál lehet így fizetni, de már közel egyharmaduk bankkártyás fizetést is biztosít. A mobil-fizetési megoldás csupán az internetes áruházak 2 százalékánál lehetséges. 

A szállítási módok közül a házhozszállítás az áruházak 85 százalékánál, a személyes átvételi lehetőség 71 százalékuknál vehető igénybe. Egyre népszerűbbek a Posta Pont és a Pick Pack Pont átvevőhelyek is, ez a lehetőség a webáruházak 22 százalékánál választható. 

A webáruházak 47 százalékának valamelyik bérelhető webáruház rendszer biztosítja az alapját, 22 százalékuk használ egyedi fejlesztésű áruházat, 19 százalékuk pedig valamelyik nyílt forráskódú rendszerre építette fel webáruházát.

A kutatás szerint a webáruházak csupán 29 százaléka rendelkezik mobileszközökre optimalizált megjelenéssel, azonban a válaszadók 56 százaléka az idén már pótolni tervezi e hiányosságát. 

A webáruházak 91 százaléka kizárólag Magyarországon értékesít, és háromnegyedüknél mindössze egy fő foglalkozik a webáruház-specifikus tennivalókkal.

Forrás: MTI