NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. október 2.

KSH - A mobiltelefonok penetrációja 118 százalék Magyarországon 2013-ban

A mobiltelefon-előfizetések száma a világ országai között hasonló képet mutatott 2013-ban, mint a vezetékes-telefonoké, mivel itt is Kína és az Egyesült Államok tölt be vezető szerepet. De néhány ország (például India, Pakisztán, Nigéria vagy Vietnám) az alacsony gazdasági fejlettsége ellenére – és jelentős mértékű népesség mellett – is magas előfizetés-számmal rendelkezett. 

A száz lakosra jutó előfizetések száma 2013-ban a kínai igazgatás alá tartozó Makaóban volt a legnagyobb (304 darab), míg a legkisebb (6 darab) a kelet-afrikai Eritreában volt.

Az Európai Unióban a mobiltelefon-előfizetések száma az elmúlt bő 10 évben folyamatosan bővült, egyedül 2009 és 2010 között mutatott csökkenést. 2013-ban a mobil-előfizetések száma az Európai Unióban meghaladta a 631,4 millió darabot, ami 1,3%-kal volt több az előző évhez képest.

Az előfizetések száma Németországban (98,5), Olaszországban (96,9) és az Egyesült Királyságban (78,1 millió darab) volt a legmagasabb. A legnagyobb mértékben (21%-kal) Lettországban emelkedett az előfizetések száma 2012-höz viszonyítva.

Az Európai Unió 28 tagállama közül az elmúlt évben Finnországban volt a legmagasabb (172), és Cipruson a legalacsonyabb (95) a száz lakosra jutó előfizetések száma. 2013-ban az Európai Unió egészére számítva a száz lakosra jutó mobiltelefon előfizetések száma 0,4 százalékponttal növekedett.

Magyarországon száz lakosra 118 darab mobiltelefon előfizetés jutott, közel 9-cel kevesebb, mint az EU átlag.Forrás: KSH