NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. október 23.

KSH - A telefonelőfizetések 80 százaléka mobil, 20 százaléka vezetékes 2013-ban

A mobiltelefonok jelentősége évek óta folyamatosan nő, a vezetékeseké pedig csökken, ezt a tendenciát a háztartások infokommunikációs eszközökkel való ellátottságára irányuló felmérésünk eredményei is alátámasztják. A lakosság 96%-a mobilhasználó, míg a háztartások csupán 52%-a használja vezetékes telefonját.

2013-ban az előfizetések 80%-a mobiltelefon- 20%-a pedig vezetékestelefon-előfizetés volt, ez az arány 2008 óta gyakorlatilag változatlan. A mobilhálózatokban kezdeményezett hívások száma már hatszor annyi, mint a vezetékes hálózatokban kezdeményezetteké, az összes idejét tekintve pedig több mint három és félszerese.

2013-ban a kimenő nemzetközi beszélgetések percidejének 94%-a irányult Európába. A legnépszerűbb célországok továbbra is Németország, Ausztria, Románia, az Egyesült Királyság, Olaszország, Szlovákia és Franciaország voltak. A Németországba történő hívások percideje 19%-kal, ezen belül a mobilhívások ideje 5,7%-kal csökkent az előző évhez képest.

A nemzetközi beszélgetések közel háromnegyedét mobiltelefonról indították. A mobilhálózatból kezdeményezett, külföldre irányuló hívások ideje 2013-ban 6,7%-kal alulmúlta a 2012. évit.Forrás: KSH