NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. november 10.

KSH - Az internethasználók aránya 73 százalék 2013-ban

A lakosság esetében az IKT-eszközökkel való ellátottságon belül – jelentőségét tekintve – kiemelkedik az internet és a szélessávú internet. Magyarországon a háztartások 71%-a rendelkezett internet-hozzáféréssel, ennek csaknem egésze (99%-a) már szélessávú volt, a keskenysávú kapcsolat jelentéktelenné vált.

2013-ban az internet- és a szélessávúinternet-elterjedtségi adatok tekintetében 8, illetve 5 százalékponttal maradtunk el az uniós átlagtól.

A lemaradás mértéke a szélessávú világháló esetében az előző évhez képest 1 százalékponttal nőtt, 2011-hez képest viszont csökkent. Az internettel rendelkező háztartásokon belül a szélessávúinternet-kapcsolattal rendelkezők aránya több éve meghaladja az EU-átlagot.

A tényleges (3 hónapon belüli) számítógép- és internethasználat tekintetében Magyarország lemaradása az EU-átlagtól nem jelentős (2013-ban 3, illetve 2 százalékpont volt).

Az előző évhez képest a tényleges számítógép-használók (a lakosságon belüli) hazai aránya és az uniós átlag közötti különbség kismértékben (1 százalékpont) nőtt, a tényleges internethasználók esetében viszont 1 százalékponttal csökkent az EU átlagához viszonyítva.

A magyar lakosság 73%-a tényleges számítógép-használó, és ugyanilyen arányban tényleges internethasználó is volt 2013-ban (a vonatkozó uniós átlag 76, illetve 75%).Forrás: KSH