NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. november 26.

KSH - A mobilinternet aránya csökkent a közintézményeknél 2013-ban

2013-ban a DSL-típusú kapcsolatok voltak továbbra is a legelterjedtebbek a közigazgatásban, az intézmények több mint fele használta azokat. 

A második leggyakrabban használt kapcsolattípus az egyéb helyhez kötött kapcsolatok voltak, használati aránya 7 százalékponttal emelkedett, főleg az önkormányzatok használati arányának emelkedése következtében.

Az államigazgatási intézmények internethasználati szokásaiban egyértelműen a bérelt vonali kapcsolat dominált, ami még erősítette is pozícióját 2011-hez képest. 2013-ban az államigazgatási intézmények több mint kétharmada használt bérelt vonali kapcsolatot.

Enyhén visszaesett mind a szélessáv, mind az egyéb mobilinternet-használati aránya, ennek hátterében egyrészt az állhat, hogy a mobilinternet a közigazgatásban kevésbé hatékony eszköz, másrészt költségcsökkentő szempontok.

Csökkent a kábeltelevíziós kapcsolat igénybevételi aránya, noha a közigazgatási szerveknek még mindig több mint ötöde használja.

2013-ban a közigazgatási intézmények 99%-a információkeresés, 97%-a elektronikus levelezés céljából vette igénybe az internetet, adatbázisok használatához pedig 87%-uk alkalmazta a világhálót.

Növekedett az oktatás és képzés célú internethasználat, viszont visszaesett a banki és pénzügyi szolgáltatások világhálón keresztüli intézése 2011-hez képest.Forrás: KSH