NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. november 21.

KSH - A nettó +200 ezer Ft havi jövedelmű háztartások 49 százaléka rendelkezett szélessávú internettel 2013-ban

Az internet kapcsolattípusok területén is jelentős változások történtek 2013-ban. A szélessávon belül a szélessávú mobil kapcsolatok látványosan terjedtek a háztartások körében, 4,3 százalékponttal emelkedett az ezt használók aránya az előző évhez képest. 

A háztartásoknak már csak alig több mint 1%-a rendelkezett keskenysávú, analóg internet-hozzáféréssel. 2011-ben még a háztartások 5,6%-ának volt keskeny sávú hozzáférése.

Ugyancsak csökken a szélessávon belül a DSL-hozzáférés is. 2013-ban a háztartások 28,5%- rendelkezett DSL-lel, ez az arány 4,3 százalékponttal kevesebb a megelőző évinél és 7,5 százalékponttal alacsonyabb, mint 2 évvel korábban.

A szélessávú internetkapcsolat esetén évek óta szoros kapcsolat van a háztartás havi nettó jövedelme és a szélessávval való rendelkezés aránya között. A háztartások magasabb jövedelem esetén nagyobb arányban rendelkeznek szélessávúinternet-kapcsolattal. Nettó 200 000 forint havi jövedelem felett a családok 49%-a már rendelkezik szélessávú eléréssel.

A szélessávú DSL-kapcsolattípus régiós megoszlásában kiemelkedik Közép-Magyarország (38%) és Közép-Dunántúl (15%), a szélessávúmobilkapcsolat-típusban pedig az előzőeken kívül még magas arányt képvisel Észak-Alföld (12%) és Dél-Alföld (12%) is.

Tehát ezekben a régiókban a legmagasabb a szélessávval rendelkező háztartások részesedése az ország összes szélessávval rendelkező háztartásán belül. A keskenysávú analóg kapcsolatok terén ugyancsak kiemelkedik Közép-Magyarország (41%), Közép-Dunántúl (24%) és Észak-Alföld (17%).


Forrás: KSH