NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. november 12.

KSH - A vállalati honlapoknál 12 százalékpont Magyarország elmaradása az EU átlagtól 2013-ban

Nemzetközi összehasonlításban 2013-ban nem változott hazánk pozíciója sem a vállalati számítógép-, sem az internethasználat szempontjából. Az internethasználat 8 százalékponttal maradt el az Európai Unió átlagától, csak Görögországnál és Romániánál teljesítettünk jobban. 

Sokkal jobb képet mutat azonban a szélessávú internet elterjedtsége: az internetkapcsolattal rendelkező vállalkozások 99%-a rendelkezett szélessávval, ez 3 százalékponttal magasabb az EU-28 átlagánál.

Hazánkhoz hasonlóan uniós viszonylatban is a különböző közösségi oldalak használata a legelterjedtebb a közösségi média eszközei közül. Mind a közösségi oldalak, mind a multimédia-tartalmakat és wiki alapú, tudást megosztó oldalak használati arányát tekintve hazánk a középmezőnyben helyezkedik el.

Jelentősebb lemaradás csak a blogok, illetve mikroblogok használatában van.

A honlapok elterjedtségét tekintve Magyarország – mindössze négy tagállamot megelőzve – Görögországgal van egy szinten, lemaradása az EU-28 átlagától 12 százalékpont.

2013-ban a vállalkozások számítógép- és internethasználatának szempontjából a legtöbb régióban enyhe visszaesés figyelhető meg, két régióban (Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl) viszont jelentősen emelkedett az információs eszközök üzleti célú használatának aránya (a számítógép-használat 3, illetve 4 százalékponttal, az internethasználat 4, illetve 7 százalékponttal).

Ennek oka, hogy e két régió rendelkezett a legalacsonyabb ellátottsági mutatókkal. A régiók közötti különbségek tehát csökkentek.


Forrás: KSH