NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. november 17.

KSH - A vállalkozások 88 százaléka rendelkezett internettel 2013-ban

2013-ban a magyarországi vállalkozások 91%-a használt számítógépet, és 88%-uk rendelkezett interneteléréssel. Mivel a számítógép- és internethasználati arány magas mind a területi, mind nemzetgazdasági ágak, illetve létszám-kategória szerinti bontásban, a növekedési ütem évek óta lassul, stagnál. 

A pénzügyi és biztosítási tevékenységet végző vállalkozások jellemzően a legmagasabb arányban veszik igénybe az informatikai eszközök nyújtotta lehetőségeket.

Mellettük a vízellátás, szennyvíz gyűjtése, kezelése, hulladékgazdálkodás, szennyeződésmentesítés ágba sorolt vállalkozások is igen magas, 98% körüli arányban használtak számítógépet, illetve internetet.

A legalacsonyabb arányban (81, illetve 76%) az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenységet végző vállalkozások használtak számítógépet és internetet a működésük során.


Forrás: KSH