NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. december 19.

gemius - Az internetet használók száma 5,2 millióra emelkedett, 2014. december

Tovább emelkedett az internetfelhasználók száma Magyarországon. Szeptemberben már közel 5,2 millió magyar használta a világhálót, azaz a 15 évnél idősebb lakosság 60,78 százaléka - derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég közölt harmadik negyedéves jelentéséből.

A felmérés szerint a felhasználók nagy része, 86 százaléka napi szinten használja az internetet, Magyarország internetpenetrációja magasnak mondható a kelet-közép-európai régióban.

A netezők több mint fele a 18-39 év közötti korosztályból kerül ki, minden negyedik internetfelhasználó 25 és 34 év közötti, ám a 60 év feletti felhasználók aránya is folyamatosan emelkedik, már elérte a 10 százalékot.

A vizsgálat szerint minden negyedik internetező rendelkezik középfokú végzettséggel, és minden ötödiknek van ennél magasabb végzettsége.

A kutatásból az is kiderül, hogy az előző negyedéves eredményekkel ellentétben a nemek aránya megfordult, az internetet használók 51,23 százaléka nő.

A Gemius felméréseit több mint 35 országban végzi, Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten, amelynek célja, hogy az internetfelhasználók száma és demográfiai profilja mellett azt is meghatározza, hogy milyen módon használják az internetet.

Forrás: gemius