NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2015. január 20.

Internetet.hu - Szélessávú internet a háztartások 71 százalékában van, 2014. december

A magyarországi szélessávú internet lefedettsége 5 százalékkal el van maradva az Európai Unió átlagától. 

Míg az EU tagállamaiban négyből több mint három háztartás rendelkezik szélessávú internettel, addig Magyarországon csupán 71 százalékuk. Bár Magyarországon folyamatosak az infrastruktúra-fejlesztések, azok költséghatékonyságuk miatt inkább a mobilinternet-hálózatot érintik, mintsem a korlátlan használatú és olcsóbb vezetékes internetet.

A jelenleg széles körben legfejlettebb 4G technológia már most 73 százalékos lefedettséggel bír, jövő év végére pedig ez az arány akár több mint 90 százalékosra is ugorhat. A lakosság számára megfizethetőbb vezetékes internet azonban alig terjed hazánkban - adta hírül az Internetet.hu távközlési ár-összehasonlító portál.

Magyarországon 100 háztartásból 29 még nem kapcsolódik a szélessávú internethez, derül ki az Európai Bizottság októberben közreadott nemzetközi adataiból. Az arány elég arra, hogy egy-két százalékkal megelőzzük a kelet-közép-európai régió több államát (Szlovákia, Csehország, Lengyelország), az Európai Unió átlagától azonban 5 százalékkal elmarad.

A lefedettséget tekintve a legmagasabb aránnyal Izland (95%), Norvégia (88%), Nagy-Britannia és Dánia (87-87%), a legalacsonyabb aránnyal pedig Bulgária (54%), Görögország (55%) és Románia (56%) rendelkezik. Ez utóbbi országok lemaradásának egyik oka a szélessávú internet késői megjelenése, például 2006-ban Görögországban még csupán a háztartások 4 százaléka rendelkezett szélessávú internet-előfizetéssel, addig Magyarországon már közel minden negyedik háztartásban elérhető volt.

Forrás: Internetet.hu