NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2015. március 6.

Autókölcsönzés.hu - Átlagosan 6 napra bérelnek autót külföldön, 2015. február

40 százalékkal nőtt a bérautó-foglalások száma a magyarok körében a tavalyi év során, kismértékben az átlagos költés is emelkedett. A legtöbben spanyolországi nyaralásukhoz foglaltak autót – derült ki az autokolcsonzes.hu online bérautó-foglaló oldal éves statisztikájából.

Tavaly jelentősen nőtt a foglalások száma a magyarok körében, a bérlések alkalmával viszont nem sokkal költöttünk többet, mint egy évvel azelőtt. Legtöbbször a kompakt és gazdaságos járműveket választjuk, melyek jó áron érhetők el, ráadásul a fogyasztásuk is jóval kedvezőbb.

„A foglalási statisztikákból jól látszik, hogy ha autóbérlésről van szó, a magyarok alaposan körbenéznek a döntés előtt. Számos foglalási keresést lefuttatnak, hogy megnézzék, melyik autókölcsönző cég ajánlata a legjobb. A legvonzóbbnak általában azt tarják, amely ingyenes lemondást is tartalmaz, így veszteség nélkül tudnak váltani, ha később mégis egy jobb árat találnak” – magyarázta Árok Bianka, az autokolcsonzes.hu kommunikációs vezetője.

Rövidül a nyaralásra szánt idő

A magyarok kedvenc külföldi autóbérlési célpontja még mindig Spanyolország, azon belül is Barcelonában és Malagán kölcsönöztünk a legtöbbször autót 2014-ben. Ezt követte az Amerikai Egyesült Államok, ahol első állomásként leggyakrabban Miamit választják a magyarok, majd innen indulva több hetes túrák keretében bérautóval szelik át az államokat egészen Los Angelesig vagy Washingtonig.

„Az olcsóbb repülőjegy árak miatt nem csoda, hogy egyre népszerűbb a keleti part a magyarok körében, mivel egy amerikai utazás alkalmával gazdaságosabb autóval bejárni a kontinenst, ráadásul így mindent saját ritmusukban nézhetnek meg” – magyarázta Árok Bianka. Az előző évekhez képest megnőtt a belföldi autóbérlés aránya is az autokolcsonzes.hu statisztikái szerint, a leggyakoribb a fővárosi bérautó-foglalás.

Míg az előző években átlagosan 8,5 napra béreltünk autót, addig tavaly már átlagosan csak 6 napra szóltak a foglalások, ami valószínűleg azt is jelenti, hogy rövidebb idő jut a kikapcsolódásra. A legtöbben júniusban foglalják le a nyári utazáshoz szükséges bérautót, de az is gyakran előfordul, hogy a szeptemberi utószezonra marad a nyaralás és így az autókölcsönzés is.

Forrás: Autókölcsönzés.hu