NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2015. március 13.

MC - Kedvezően nyilatkoznak a vásárlók a mobilfizetések biztonságáról a világon, 2015. március

A MasterCard legfrissebb felmérése szerint az elmúlt egy évben jelentősen nőtt az érdeklődés a mobilfizetések iránt. A kutatásból, amelyet a kártyatársaság mutatott be a Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress), kiderült, hogy a fogyasztóknak a mobilfizetésről már nem a biztonsági kérdések jutnak eszükbe, hanem az új, továbbfejlesztett digitális lehetőségek.

A MasterCard harmadik alkalommal publikálta a digitális fizetésekkel és mobil megoldásokkal kapcsolatos fogyasztói szokásokról szóló éves felmérését (Mobile Payments Study), amely azt mutatta, hogy 2014-ben lényegesen többször jelentek meg a mobilfizetéssel kapcsolatos hírek a közösségi médiában, mint az előző két évben.

A beszélgetések hangneme és a fókusza is változott, a felhasználók sokkal pozitívabban nyilatkoztak a mobilfizetésről, mint korábban. Tavaly a posztolók a beszélgetések 94%-ában kedvező képet festettek az innovatív fizetési formáról, szemben a 2013-as 77%-os, és a 2012-es 70%-os aránnyal.

Míg a 2012-es és 2013-as jelentésekben is feltűntek a biztonsággal kapcsolatos félreértések és aggodalmak, 2014-ben a beszélgetések 91%-ában a felhasználók kedvezően nyilatkoztak a mobilfizetés biztonságáról. Mind a tokenizálás, mind a biometrikus fizetés meghatározó téma volt, jelentősen hozzájárulva ahhoz, hogy az adatbiztonsági kérdések is a legpozitívabb témák között szerepeljenek.

A kutatás megállapította, hogy a mobilfizetésekről szóló beszélgetések fókusza - az innováción keresztül - a mobilfizetés előnyei felé terelődik. A biztonságról kevesebbet beszéltek a felhasználók, sokkal meghatározóbb téma volt a digitális innováció és a mobileszközök nyújtotta jobb felhasználói élmény (71%).

A fogyasztók lelkesen osztották meg az okos eszközzel véghezvitt, akár hétköznapi vásárlásaikat is, és úgy látták, hogy a kényelem a mobilfizetés legjobb velejárója (94%). A kutatás szerint a további ösztönzők - például a kupon beváltási lehetőségek és a hűségprogramok - is fontosak a felhasználóknak, a további potenciális előnyök, amelyek a mobilfizetéssel járhatnak majd, pedig erősítik a fogyasztókat abban, hogy mobileszközt használjanak. A felmérés rámutat azokra a lehetőségekre is, amelyeket a MasterPass és más digitális fizetési szolgáltatások kiaknázhatnak.

Forrás: MasterCard