NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2015. november 24.

KSH - Az internetet használó vállalkozások aránya 88 százalék 2014-ben

Az információs társadalom fejlettségi szintjének alapvető mutatói a számítógép- és internethasználat elterjedtsége. 2014-ben a magyar népesség egyaránt 76%-a volt számítógép-, illetve internethasználó, ez 1, illetve 2 százalékponttal alacsonyabb az uniós átlagnál. Az elmaradás egy évvel korábban még egyaránt 3 százalékpont volt.

2014-ben a hazai vállalkozások 91%-a volt számítógép-, 88%-a pedig internethasználó,
ez nem éri el az uniós átlagot (97%).

A szélessávú internetet használó vállalkozások aránya 6 százalékponttal maradt el az Európai Unió átlagától, amelynél csak Bulgáriában, Görögországban és Romániában mértek alacsonyabb arányt.

Az internetkapcsolattal rendelkező hazai vállalkozások szinte mindegyike (99%) szélessávon internetezett, míg az unió egészében a cégek 97%-a használt ilyen kapcsolatot.
Forrás: KSH