NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2015. november 26.

KSH - A háztartások 73 százalékában volt szélessávú internet 2014-ben

2014-ben a magyar háztartások 73%-a rendelkezett internet-hozzáféréssel, ennek csaknem teljes egésze (99%-a) szélessávú volt, a keskenysávú kapcsolat jelentéktelenné vált. 

Az internet- és a szélessávú internet-elterjedtség tekintetében 8, illetve 6 százalékponttal maradtunk el az uniós átlagtól (81, illetve 78%); a különbség mindkét esetben csökkent a megelőző évhez képest. Az uniós tagállamok rangsorában hazánk az utolsó harmadba tartozik.

2014-ben az uniós vállalkozások 94%-a használt valamilyen típusú mobil vagy helyhez kötött szélessávú kapcsolatot. Ez az arány hazánkban 6 százalékponttal kevesebb, 88% volt.

A vállalkozások továbbra is a helyhez kötött szélessávú kapcsolatot veszik igénybe a leginkább: ez a kapcsolattípus az uniós cégek 92, a magyarországiak 85%-ánál megtalálható.Forrás: KSH