NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2015. november 3.

Uber - Az Uber-utazások 30 százaléka metróállomás közelében kezdődik vagy végződik, 2015. október

Statisztikák szerint a budapesti Uber-utazások közel egyharmada metróállomás közelében indul vagy végződik. Vagyis az Uber már most a tömegközlekedés kiegészítője Budapesten.

61 ország, 330 város, naponta több millió utazás. Röviden ez az Uber globális mérlege számokban. Budapesten az indulás, vagyis tavaly november óta több mint 600 ezer utazást tettek meg a mobilalkalmazás segítségével. A magyar főváros egyedülálló fejlődést produkált mind a felhasználók számának gyors növekedése, mind pedig az autóspartneri kör bővülése tekintetében.

A technológiai vállalat által nyilvánosságra hozott friss statisztikákból egy első ránézésre meglepő tendencia olvasható ki: az Uber-utazások 30 százaléka metróállomás közelében kezdődik vagy végződik. Ez különösen olyan távolabbi városrészek esetében hasznos, ahonnan kifejezetten nehéz - vagy csak több átszállással lehetséges - a bejutás autó nélkül a központi kerületekbe. Ez a felhasználási mód nagyban hasonlít azon autósokéra, akik járművüket a metróállomásoknál kialakított P+R parkolókban hagyják, és metróval folytatják útjukat a belvárosba. Mindez azt jelzi, hogy az Uber Budapesten is hatékonyabbá tette a közösségi közlekedést.

Az adatokból más érdekesség is látszik. Ha az Uber-utazások mennyiségét vizsgáljuk, akkor megállapíthatjuk, hogy Budapest belső és külső kerületeiben egyaránt stabil a kereslet az utazások iránt. Budapest egyedülálló fejlődést produkált mind a felhasználókat, mind pedig az autós partnereket illetően. A magyar főváros az átlagos érkezési idő tekintetében sem marad el a világ többi Uber-városának átlagától: az Uber indulása óta a becsült érkezi idő 10 percről 5 perc alá csökkent, Budapesten ez a szám átlagosan 4,5 perc.

Jelenleg ezer autóspartner és 55 ezer utas regisztrált az Uber platformján Budapesten. A világ legnagyobb utazásmegosztója 2016 végére további ezer magyar embernek kíván kereseti lehetőséget nyújtani.

Forrás: Uber