NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2015. december 3.

KSH - Felhőtárat a magyar lakosság 12 százaléka használt 2014-ben

Az internetalapú technológia fejlődésével a világhálón mindenki számára elérhetők olyan szolgáltatások, melyek lehetőséget adnak a felhasználó számára, hogy különféle állományokat (például képeket, videókat, dokumentumokat) feltölthessen egy személyes tárhelyre, úgynevezett „felhőbe”, és az internet segítségével ahhoz bármikor bárhol hozzáférhessen. Ezek az új típusú technológiák a felhő alapú szolgáltatások (cloud-computing).

Nemzetközi kitekintés

2014-ben az uniós lakosság 21%-a használt bérelt tárhelyet az interneten dokumentumok, képek, zene, videó vagy egyéb fájlok tárolására, megosztására. A hazai átlag ettől 9 százalékponttal elmaradt, és a tárhelyszolgáltatást ténylegesen használó lakosság 14%-a fizetett már térítési díjat az igénybe vett szolgáltatásért, szemben a 11%-os EU-átlaggal.

2014-ben közel minden ötödik uniós internethasználó vállalkozás használt felhő alapú szolgáltatást,
legmagasabb arányban a finnországi vállalkozások (51%). A hazai internethasználó vállalkozások 9%-os aránya 10 százalékponttal elmaradt az uniós átlagtól.


Forrás: KSH