NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2015. december 17.

KSH - A vezetékes internet-előfizetések egy főre jutó aránya Budapesten 37, Szabolcsban 18 százalék 2014-ben

2014-ben száz lakosra országosan 31 vezetékes fővonal jutott. Az országos átlagot jelentős mértékben meghaladta Budapest (48 darab) ellátottsága. 

2014 végén megyei szinten a legtöbb fővonal Baranya megyében (34 darab), a legkevesebb fővonal pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében (18, illetve 24) jutott száz lakosra.

Az ISDN-csatornák száma egy év alatt 9,6%-kal emelkedett. A legtöbb hívást – az összes hívás közel harmadát (403 millió) – Budapesten, a legkevesebbet Nógrád megyében (20 millió) kezdeményezték. A vezetékes hívások átlagos ideje Hajdú-Bihar megyében volt a legmagasabb (4,2 perc), 0,4 perccel meghaladta az országos átlagot.

A megyék tekintetében 2014-ben az ezer lakosra jutó internet-előfizetések száma Budapesten volt a legnagyobb (369), Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legkisebb (179).

Az adatok kapcsolattípusonkénti vizsgálata alapján Budapest aránya volt a legnagyobb a kábeltelevízió-hálózat (209), valamint az egyéb elérhetőségek (84) területén.

A vezeték nélküli technológia elterjedtsége Zala megyében (35), az xDSL-é Pest megyében (103) volt a legmagasabb. A vezeték nélküli szegmensben Budapest volt az utolsó, aminek oka, hogy ott a legelterjedtebb, a legkiépítettebb a telefon- és a kábeltelevízió-hálózat.

2014-ben a kábeltelevízió-szolgáltatás tekintetében az internetszolgáltatáshoz hasonló módon alakult a hazai megyék lefedettsége, azaz Budapesten volt az egyik legmagasabb (619 ezer) a bekapcsolt lakások száma.

Emellett Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna, Veszprém megyében volt a legmagasabb a hálózatba kapcsolt lakások aránya (60–68%), a legalacsonyabb pedig Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (32, illetve 37%).Forrás: KSH