NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. január 4.

BCG - Az Apple és a Google a leginnovatívabb vállalatok 2015-ben

A vállalati döntéshozók 79 százaléka szerint az innováció a három legfontosabb üzleti prioritás egyike, ez az arány tíz évvel ezelőtt csupán 66 százalék volt - állapította meg a Boston Consulting Group (BCG) friss tanulmánya.

A vezetési tanácsadó cég egyúttal összeállította az 50 leginnovatívabb vállalat listáját, amelyet ebben az évben is az Apple és a Google vezet, a harmadik helyre pedig a Tesla került.

A beszámoló szerint a 29 amerikai, 11 európai és 10 ázsiai vállalat többsége, 76 százaléka nem technológiai cég, a lista élén álló tíz társaság fele szintén "hagyományos" vállalat. 

Többségüknél korábban az innovációval külön szervezeti egység foglalkozott, azonban a digitális és mobil trendek eredményeként a szervezetek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy az innovatív gondolkodás a lehető legtöbb területen megjelenjen az üzleti tervezés és működés során - írta a BCG.

Forrás: MTI