NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. február 17.

EU - A magyar internetezők 39 százalékával történt biztonsági eset, 2016. február

Az Európai Unióban minden negyedik internet felhasználóval történt valamilyen biztonsági incidens tavaly, Magyarországon az arány az EU-ban a második legmagasabb, 39 százalék volt - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat által hétfőn, a február 9-i Biztonságosabb Internet Napja (Safer Internet Day) alkalmából közzétett kimutatásából.

Legkevésbé a cseh és a holland internet felhasználók szembesültek tavaly biztonsági problémákkal, 10, illetve 11 százalékban. Szlovákiában a felhasználók 13 százaléka, Írországban 14 százaléka szembesült valamilyen biztonsági problémával.

A 25 százalékos unós átlaghoz képest a legmagasabb arányban, 42 százalékban a horvátországi internet felhasználókat érte biztonsági incidens. Magyarországon után a rangsorban Portugália következett 36 százalékkal, Málta 34 és Franciaország 33 százalékkal.

Az internetes biztonsági incidensek túlnyomó része vírusfertőzés volt. Az EU 21 százalékos átlagával szemben Horvátországban a felhasználók 41 százalékát, Magyarországon 36 százalékát érte vírusfertőzés. Miközben azonban Horvátországban nőtt az arány a 2014-es 33 százalékhoz képest, Magyarországon csökkent, mivel 2014-ben még 46 százalék volt.

Az adatvesztéssel járó vírusfertőzések aránya az EU minden tagállamában csökkent tavaly Horvátország kivételével. A legnagyobb csökkenést Szlovákiában regisztrálták, ahol az adatvesztéses vírusfertőzések aránya a 2014-es 47 százalékról 38 százalékponttal 9 százalékra csökkent. Bulgáriában 30 százalékpontos, Lettországban 24 százalékpontos volt a csökkenés.

Forrás: MTI