NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. március 23.

AKIT - Az e-kereskedelemben a nemzetközi ügyletek részaránya 29 százalék volt Oroszországban 2015-ben

Tavaly 17 százalékkal csökkent az oroszországi online áruházaknál lebonyolított vásárlások száma - közölte szerdán az orosz parlament felsőházában Alekszej Fjodorov, az ország internetes kereskedelemmel foglalkozó cégeit összefogó egyesület (AKIT) elnöke.

Az online piac forgalmának értéke ugyanakkor 7 százalékkal nőtt, és elérte a 760 milliárd rubelt.
A megrendelt termékek házhoz szállításának 51 százalékát az orosz posta végezte, szemben a 2014-ben mért 39 százalékos részaránnyal. A posta tavaly 128 millió külföldi online kereskedőcégtől származó csomagot kézbesített, ami 1,8-szorosa a 2014-es, és 4,5-szerese a 2013-as adatnak. Az orosz posta tavaly összesen 140 millió csomagot szállított ki.

A határon átívelő orosz internetes kereskedelem tavaly 5 százalékkal nőtt és értéke elérte a 219,2 milliárd rubelt. A múlt évben az Oroszországba irányuló küldemények száma csaknem megduplázódott 2014-hez képest, számuk elérte a 135 milliót. A beérkező csomagok 90 százaléka Kínából származott. Az oroszországi online kereskedelemben a nemzetközi ügyletek részaránya 2015-ben 29 százalékra nőtt az egy évvel korábban mért 21 százalékkal szemben.

Forrás: MTI