NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. május 3.

Uber - A megosztásos közlekedési szolgáltatást használók harmada soha nem taxizott, 2016. április

A magyarok általában többedmagukkal utaznak az Uberrel, a legtöbben szórakozni mennek vele és leginkább az okostelefonos rendelés, az automatikus online díjfizetés és az előre kalkulálható díj miatt kedvelik a közösségi személyszállító szolgáltatást - derül ki az Uber felméréséből.

Az Uber közleménye szerint a belső felmérés március 31. és április 3. között készült, a megkeresésre 2239 személy válaszolt.

A közösségi szolgáltatás magyar felhasználói a felmérés szerint az esetek mintegy 60 százalékában nem egyedül utaznak, az uberezők negyede majdnem mindig megosztja az utazást ismerősével, és leginkább társasági eseményekre veszik igénybe a szolgáltatást. A felhasználók közel egyharmada korábban sem használt és most sem használ taxit, minden tizenkettedik utas pedig bevallottan kevesebbet használja az autóját, amióta az Ubert is igénybe veszi.

A szolgáltatást használók magasan kvalifikáltak, 80 százalékuk felsőfokú végzettséggel rendelkezik, illetve egyetemre jár.

Az uberezők 83 százaléka szerint a megosztáson alapuló gazdaság pozitív hatással lesz Magyarország fejlődésére - áll a közleményben.

Forrás: MTI