NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. július 20.

KSH - A távközlési cégek árbevétele 6 százalékkal csökkent, 2016. július

2016 I. negyedévében a mobiltelefon-előfizetések száma meghaladta a 11,7 milliót, ezen belül a havidíjas előfizetések aránya 59%-ra nőtt.

A telefonbeszélgetésre fordított idő több mint négyötödét mobiltelefonról kezdeményezték. A mobilhálózat adatforgalma 31%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. Tovább növekedett az internet-előfizetések száma: 2016. I. negyedév végén meghaladta a 8,2 milliót, ennek 67%-a mobilinternet-előfizetés volt. A televíziószolgáltatás előfizetéseinek száma meghaladta a 3,2 milliót, ezen belül a digitális előfizetői csomagok aránya 69% volt.

Az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág árbevétel- és létszámadatai

2016. I. negyedévben – az előzetes adatok alapján – a statisztikai főtevékenységük szerint az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ágba sorolt, legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások értékesítésből származó bevétele – folyó áron – 589 milliárd forint volt, amely 1,2%-kal haladta meg
az előző év I. negyedévit.

A film-, video-, televízióműsor-gyártás, hangfelvétel-kiadás, műsor-összeállítás, műsorszolgáltatás ágazatokba sorolt vállalkozások együttes árbevétele (61 milliárd forint) növekedett a legnagyobb mértékben, 11%-kal.

A 43%-os súlyt képviselő távközlési ágazat vállalkozásai közel 251 milliárd forint bevételt értek el, ami 5,9%-kal maradt el az egy évvel korábbitól.

Az értékesítés árbevétele folyó áron 4,3%-kal növekedett a kiadói tevékenység, illetve 6,8%-kal az információtechnológiai és az információs szolgáltatás ágazatokban.

2016 I. negyedévében – az intézményi munkaügyi statisztika adatai szerint – az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ágban a legalább 5 főt foglalkoztató gazdasági szervezeteknél a teljes munkaidőben alkalmazásban állók létszáma 73,8 ezer fő volt, 4,4%-kal több az egy évvel korábbinál.

Legnagyobb arányban (63%) az információtechnológiai és az információs szolgáltatás tevékenység ágazatokban működő gazdasági szervezetek biztosítottak teljes munkaidős foglalkoztatást, a 46,6 ezer fős alkalmazotti létszám 7,7%-kal haladta meg az egy évvel korábbit.

Legnagyobb mértékben a kis súlyú film-, video-, televízióműsor-gyártás, hangfelvétel-kiadás, műsor-összeállítás, műsorszolgáltatás ágazatokban emelkedett (8,0%-kal) a teljes munkaidőben alkalmazásban állók létszáma. Ezzel szemben a távközlési ágazat 15,6 ezer fős létszáma csökkent a legjelentősebben, 3,3%-kal.

2016 I. negyedévében az egy főre jutó havi bruttó átlagkereset a nemzetgazdasági ág egészében (499 ezer forint) 6,0%-kal növekedett.

A nemzetgazdasági ágon belül az egy főre jutó havi bruttó kereset a távközlési ágazatban (552 ezer forint) átlagosan 8,9%-kal (45 ezer forinttal) nőtt a 2015. I. negyedévihez képest. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete a kiadói tevékenység ágazatban volt a legalacsonyabb (368 ezer forint).


Forrás: KSH