NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. július 25.

KSH - A tévéelőfizetések mintegy fele triple-play (tévé, telefon, internet) előfizetés, 2016. július

A tévéelőfizetések száma 2016. I. negyedév végén meghaladta a 3,2 milliót, amely 3,2%-kal volt több a 2015. I. negyedévihez képest. 

A vizsgált időszakban a televízió-előfizetések 31%-a analóg, 69%-a digitális volt. Ez az előző év azonos időszakához viszonyítva 4,6 százalékpontos eltolódást jelentett a digitális előfizetések irányába.

2016 I. negyedévében az előfizetői csomagok közel háromnegyede, 2,4 millió vezetékes jelátviteli hálózaton keresztül jutott el a szolgáltatást igénybe vevőkhöz, amely 2,0%-os növekedés 2015 azonos időszakához képest.

Ezen belül a kábeltévé-hálózat (HFC) 86, míg az IPTV átvitelére alkalmas hálózat aránya 14% volt. 2016. I. negyedév végén a sugárzott jelátviteli technológiát használó előfizetések száma 854 ezer volt, ami 6,6%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A televíziószolgáltatás előfizetéseinek közel fele (1,6 millió darab) ún. triple-play (tévé- , vezetékes hang- és internetszolgáltatás együttes igénybevételét jelentő) előfizetés volt, számuk 14%-kal haladta meg az egy évvel korábbit.

2016. március végén az előfizetői csomagok között jelentős, 31%-os részarányú ún. single-play (csak a tévészolgáltatást igénybe vévő) előfizetések száma (996 ezer darab) 5,9%-kal csökkent az elmúlt egy évben.

Forrás: KSH