NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. november 21.

EN - A hangos könyvek piaca növekedett, de az e-könyveké csökkent Amerikában 2018-ban

Az internet világában is él és fejlődik a nyomtatott könyvek piaca Amerikában. És jelentősen növekedett a hangoskönyvek szegmense. 

Az amerikai könyvkiadás közel 8 milliárd dollár árbevételt ért el 2018-ban, ami 5 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

A kemény és puha borítású könyvek a teljes eladások 73 százalékát teszik ki, és mindkét szegmens növelte bevételeit. A kemény borítású könyvek forgalma már meghaladja a 3 milliárd dollárt. A puha kötésűeké 2,7 milliárd dollárt tesz ki.

Az e-könyvek árbevétele még 1 milliárd dollár felett van, de eladásaik egy év alatt 4 százalékkal csökkentek.

A hangoskönyvekből ugyanakkor mintegy 29 százalékkal nagyobb árbevételt értek el a kiadók. Így a szegmens éves forgalma meghaladja már a fél milliárd dollárt.


Infographic: The Billion-Dollar Book Market | Statista You will find more infographics at Statista


Forrás: Statista