NETKUTATÁSOK.hu
A fontos magyar és a tanulságos nemzetközi internetkutatások eredményeinek blogja - online vállalkozóknak és online hirdetőknek. Azért, hogy jobban megismerjük és megértsük az internetet és az internetezőket.
"Ne azt számold, hány embert érsz el, azokat érd el, akik számítanak."
[David Ogilvy]
Kérdése, észrevétele, javaslata esetén várjuk levelét a hello[kukac]sarkozymarketing.hu email címen, vagy az oldal alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. január 13.

EN - A Facebookot 17 millió fiatal hagyta el Amerikában (2019)

A Facebook felhasználókat három életkori csoportba sorolva - háromféle magatartást figyelhetünk meg Amerikában 2019-ben. 

A 12-34 évesek 62 százaléka használja ma már csak a Facebookot. Két évvel ezelőtt még 79 százalékuk, egy évvel ezelőtt pedig a 67 százalékuk.
A két év alatt -17 százalékponttal csökkent a felhasználók aránya ebben a csoportban. Ami mintegy 17 millió főt jelent.

A 35-54 évesek 69 százaléka használja ma a Facebookot. Két évvel ezelőtt 72 százalékuk, egy évvel ezelőtt 69 százalékuk. Azaz a -3 százalékpontos csökkenés után stabil most a használók aránya.

Az 55 év felettiek 53 százaléka használója a Facebooknak. Az elmúlt két évben 49-49 százalék volt az arányuk. Azaz az előző évhez képest +4 százalékpontot növekedett.Forrás: Edison Research